SLED DOGS - Кучешки впрягове

SLED DOGS – Кучешки впрягове

шапка манмат

Всички може да сте чували за кучешки впрягове, пързаляне с шейна теглена от впрегнати с хамути кучета по някакъв начин. Чрез разговори с човек, който е гледал документални и игрални филми, чрез телевизията, чрез интернет или в списания. Но, въпросът е Вие наистина знаете ли какво е, пързаляне с шейна теглена от кучета? Или трябва ли изобщо да имам представа какво е това кучета да теглят шейна? Е, това е Dog sledding един много популярен начин за спорт с кучета през зимата в Европа и Америка, но все още непопулярен в България. Представете си шейна с впрегнати кучета, които нетърпеливо чакат водача си, да даде сигнал за начало. Шейната се движи и се чувствате като едно цяло с кучетата си, докато те щастливо тичат заедно по покритите със сняг пътеки.

Освен това, sled dogs е едно наистина забавно занимание. То е изпъстрено с много приключения и емоции, което демонстрира трите основни качества на кучетата:
– изключителна сила спрямо размера им
– инстиктивно желание за теглене
– издръжливост да минават дълги разтояния
Когато сте решили да се занимавате със Dog sledding , трябва да изградите една по-различна връзка между вас и вашите кучета. Като доверие, лоялност и синхрон. Този красив спорт е приключенски и забавен, като се има предвид, че спортувате заедно с кучета през най-красивия сезон – зимата. Така че, си заслужава да опитате това изключително преживяване – sled dogs! Една идилия между кучета, човек, планина и природа през зимният сезон.